Blafferbilleder – fællesaften

13. januar 2020 19-21

En rejsefortælling, om hvordan Adam igennem to år blaffede over 100.000 km, krydset Europa til Fjernøsten og tilbage igen, uden at bruge en krone på transport eller overnatning.

Foredraget handler om at være idealist og at tage konsekvensen af det. At have en drøm og gøre den til virkelighed. Det gik op for mig i tiden efter COP15, hvor jeg havde brugt mange timer som aktivist, at politisk aktivisme og demonstrationer ikke alene var vejen til en bedre verden.
Den afmagt jeg følte ved at se politikernes og folks ligegyldighed, fik mig til at ændre min tilværelse. Jeg indså, at jeg blev nødt til selv at tage ansvar for mine egne handlinger. Derfor, da jeg gerne ville ude at rejse, efter jeg var blevet student, valgte jeg at rejse CO2 neutralt som blaffer.
Foredraget handler om min rejse som søgende blaffer, om at give afkald på tryghed i det kendte, om at overgive sig til sine drømme og om, at godheden er at finde ude i verden. Jeg vil fortælle om, hvordan mit møde med idealister af alle typer, har været inspirationskilde for mig.
På min vej har jeg mødt tusindvis af mennesker, og jeg vil med billeder og historier fortælle om nogle af disse møder: hvordan jeg har overnattet i sammen- styrtede hjem sammen med narkomaner i Iran, drukket vodka i Kaukasus-bjergene med georgiske guerillakrigere og været til bryllup i Kirgisistan.

“Det er et foredrag, hvor jeg vil reflektere over, hvad det vil sige, at finde fylde i livet, ved at følge en retning man er inspireret af og tror på og om at lede efter et eksistentielt ståsted i alt dette.”