Fællesaften med Tove Udsholt

Mandag den 24. oktober 2016

Til vores fællesaften i oktober kommer fantastiske Tove Udsholt og fortæller om, hvordan hun som jødisk barn blev gemt for nazisterne hos en familie i Gilleleje under 2. Verdenskrig, imens hendes mor flygtede til Sverige.

Toves gribende fortælling handler om, hvor langt hendes viljestyrke og mod har bragt hende i livet, om at blive adopteret, om at leve et splittet ungdomsliv og om at finde hjem igen.

I oktober 1943 flygtede stort set hele den dansk-jødiske befolkning til Sverige for at undslippe nazisterne, mens mindst 150 jødiske børn blev gemt hos danske familier. En af dem, der flygtede, var Toves mor, som efterlod Tove hos en fremmed familie i Gilleleje.

Det har taget Tove mange år, inden hun begyndte at fortælle om sit liv som “gemt barn”. I dag har hun fortalt sin historie på mange skoler, og vi glæder os til at det bliver vores tur til at høre hende fortælle.

Foto: BT (Nikolai Linares)