Dialogkaffe m. Özlem Cekic

20. september kl. 10-12

Hvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper?

Özlem Cekic har prøvet mere end de fleste. Hun kommer fra en opvækst i en bydel med massive sociale problemer, hvor børnene kaldte sig selv for ”taber-børnene”. Hun stod med de dårligste odds og valgte alligevel at kæmpe sig igennem folkeskolen, gymnasiet og tage en videregående uddannelse som sygeplejerske. I en periode har hun også siddet i Folketinget

Özlems er med hendes indsigt i mange forskellige miljøer, god til at spotte fordomme og hendes velkendte brobygger-motto lyder, er der trods forskelligheder er mere, der binder os sammen, end der skiller os ad.

Med dét udgangspunkt har Özlem Cekic inviteret sig selv hjem til en lang række forskellige danskere – både folk hun var enige med, og folk hun var rygende uenig med. Hun kalder det ”dialogkaffe”, hvor formålet ikke er at overbevise, men at lytte, forstå, skabe dialog og finde frem til fælles løsninger og en fælles forståelse for hinanden.

Vi skal bl.a. høre om møderne, om hvor fordommene, frustrationerne og hadet mod jøder, muslimer, danskere og homoseksuelle kommer fra. Vi skal høre om, hvordan man helt konkret kan bygge bro til mennesker man ikke har et værdipolitisk fællesskab med.

Et spændende projekt om tolerance, som har givet genlyd verden over. Bl.a. har hun været hovedtaler på store arrangementer i USA, Brasilien og Spanien. Vi glæder os meget til at høre mere om det.

Özlem Cekic skriver meget på sin egen hjemmeside, hvor du kan læse meget om tolerance og fordomme. Læs bl.a. dette indlæg om at blive klogere på egne og andres fordomme

Özlem Cekic kommer forbi I forbindelse med fagdag på Svenstrup Efterskole, hvor emnet er verdensborger. Vi glæder os til at høre hende fortæller om hendes erfaringer med møderne og hvordan vi selv kan bruge teknikken til at nedbryde fordomme og forbedre tolerancen hos os allesammen.