En dag på Svenstrup

Ikke to dage er ens, når du går på efterskole. Du har over 140 andre unge mennesker omkring dig, der er med til at skabe en sjov og anderledes hverdag.

Ind imellem splitter vi skemaet op og arbejder på tværs af klasserne, men de fleste uger følger vi et fast skema.

Vi starter dagen med morgenmad kl. 07.30. Herefter rydder du op på dit værelse. Kl. 08.15 begynder dagens undervisning med boglige fag, undtagen fredag hvor vi starter med morgenmotion inden morgenmaden (her starter undervisningen først kl. 9.00). Tre dage om ugen har vi samling kl. 9.45, hvor vi synger sammen, taler om dagens nyheder og andre relevante punkter. Resten af dagen er der boglige fag, linjefag eller valgfag. Én eftermiddag om ugen gør du rent på dit værelse og bagefter har du kontaktgruppemøde. Efter undervisningen gør du sammen med din kontaktgruppe rent på et fællesområde, inden aftensmaden kl. 17.30. Efter maden har du lektietime, hvor du enten er på dit eget værelse eller i lektiecaféen. Her hjælper vagtlæreren gerne med lektierne.

Nogle aftener er der særlige aktiviteter, alle deltager i, men de fleste aftener arrangerer I selv eller vagtlærerne frivillige aktiviteter. Det kan være alt lige fra boldspil eller airtrack til brætspilsturneringer, klatrekonkurrencer,  dans, eller drama. Det kan også være, du har brug for at lade op til næste dag i de mange hyggekroge.

Hver aften er der aftente fra kl. 21.00 til 21.30. Kl. 22.00 er du på dit eget værelse, kl. 22.15 er du soveklar i din seng, og kl. 22.30 er der ro og slukket lys på alle værelser. Vagtlærerne kommer rundt og siger godnat – og næste morgen starter det hele igen!

Weekender
De fleste weekender er frivillige, men du oplever også obligatoriske weekender med særlige aktiviteter som fx temafester, teaterforestilling, drenge- og pigeweekender. I de frivillige weekender ser dagen anderledes ud end i hverdagen. Du får lov til at sove lidt længere, og vagterne planlægger fælles eller frivillige aktiviteter.
Linjefag

Kom og spil fodbold på Svenstrup Efterskole
Kom og prøv kræfter med mange forskellige slags sport her på Svenstrup Efterskole
Kom og vær den kreative designer her på Svenstrup Efterskole
Slip din indre rockstjerne løs til musik her på Svenstrup Efterskole
Kom og lær de fede moves til dans her på Svenstrup Efterskole