Sund mad

Vil du blive bedre til at bage, lave mad til mange mennesker og lære mere om ernæring og hygiejne?

Det får du god mulighed for. Du er i køkkenet mindst én uge i løbet af skoleåret, hvor du er med til at lave mad, rydde op og gøre rent efter spisning i en rar og hyggelig atmosfære. I den uge deltager du ikke i den almindelige undervisning.

Sund mad
Vi går op i sund og varieret kost. Vi tilbereder så meget som muligt fra bunden, følger de officielle kostråd og vælger økologisk frugt og mælkeprodukter. Udover de tre hovedmåltider får du dagligt tre mellemmåltider som fx frugt, hjemmebagt brød eller knækbrød. Maden er moderne, og vi lægger vægt på at forny os med nye, spændende opskrifter.
Vi tager selvfølgelig hensyn til, hvis du er vegetar eller har andre særlige behov fx i forbindelse med allergier.

Hvorfor i køkkenet?
Når vi er i køkkenet, arbejder vi som et team. Du skal være god til at samarbejde og tage ansvar for de opgaver, vi stiller for, at maden kan stå klar til resten af dine kammerater. Mange oplever, at køkkentjansen styrker selvtilliden, og man ser nye sider af sine kammerater.

“Køkkentjansen”
Vi deltager sammen med 8 andre efterskoler på Sjælland i indsatsen “Køkkentjansen”, der booster efterskoleelevers evner og lyst til at gå i køkkenet. Første aktivitet med årgang 18/19 under projekt “Køkkentjansen” var en syltedag, som du kan læse mere om her.
Læs også mere om projekt “Køkkentjansen” her.

Vores køkken har fødevarestyrelsens elite-smiley. Læs mere her.




Linjefag