Køkkenet

Vi vil inspirere dig til at tage sunde kostvalg og give dig lyst til at gå mere i køkkenet.

I køkkenet elsker vi at udvikle os. Vi følger med i tidens trends, og samtidig værner vi om det bedste fra det klassiske køkken. I løbet af en uge serverer vi retter plukket fra hele verden – med mindst én vegetarret om ugen.

Kostpolitik

I køkkenet har vi fokus på at tilberede så meget som muligt fra bunden. Vi laver fx vores egen müsli, marmelade, rugbrød, knækbrød og andre brødtyper. Det gør vi, fordi vi ser en stor værdi i at bruge gode, sunde råvarer og lære dig solide teknikker inden for madlavning. Og når vi laver maden fra bunden, ved vi præcis, hvad den indeholder.
Vi følger de officielle kostråd og vælger økologisk frugt og mælkeprodukter. 
Udover de tre hovedmåltider får du dagligt tre mellemmåltider som fx frugt, hjemmebagt brød eller knækbrød.
 Vi tager selvfølgelig hensyn til, hvis du er vegetar eller har andre særlige behov fx i forbindelse med allergier.
Køkkenpersonalet tager ind imellem på kurser og workshops, hvor vi lader os inspirere til spændende madlavning, anretning og meget mere.

Du er med i køkkenet

Du er i køkkenet mindst én uge i løbet af skoleåret, hvor du er med til at lave mad, rydde op og gøre rent efter spisning i en rar og hyggelig atmosfære. Når vi er i køkkenet, arbejder vi som et team. Du skal være god til at samarbejde og tage ansvar for de opgaver, vi stiller, så maden kan stå klar til resten af dine kammerater og medarbejderne på efterskolen. 
Mandag morgen mødes vi med ugens køkkenhold, hvor vi snakker om ugens opgaver, om der er særlige arrangementer, vi skal lave mad til m.m.
Sammen gør vi os umage for at anrette maden på en indbydende måde, så der er noget både for øjet og maven! Det mener vi giver lyst til at tage gode, sunde kostvalg.
I den uge, du er i køkkenet, deltager du ikke i den almindelige undervisning.

Hvad tager du med dig videre? 

Mange oplever, at køkkentjansen styrker selvtilliden, og at man opdager nye sider af sig selv og sine kammerater i køkkenet.
 Med dig videre vil vi gerne give dig glæden ved at være sammen om at tilberede et måltid. Vi vil også lære dig mere om sund ernæring, hygiejne i køkkenet, team work og gode solide principper inden for madlavning. Alt sammen noget du kan bruge derhjemme, og når du flytter hjemmefra.

“Køkkentjansen”
Vi deltager sammen med 8 andre efterskoler på Sjælland i indsatsen “Køkkentjansen”, der booster efterskoleelevers evner og lyst til at gå i køkkenet. Første aktivitet med årgang 18/19 under projekt “Køkkentjansen” var en syltedag, som du kan læse mere om her.
Læs også mere om projekt “Køkkentjansen” her.

Vores køkken har fødevarestyrelsens elite-smiley. Læs mere her.




Linjefag