Årgang 20/21 er landet – Velkommen!

11. august 2020

144 nye beboere ankommer på årets måske varmeste dag

Søndag d. 9. august 2020 var mere end blot en almindelig søndag for 144 unge mennesker. De var nemlig allesammen klar til at starte deres efterskoleår her på Svenstrup Efterskole og dermed blive vores 21. årgang i skolens historie. På hvad der skulle blive en virkelig varm sommerdag, satte de sig ind i biler over hele Sjælland, Lolland og Falster, klar til turen mod Næstved og Svenstrup. Mange nok med en god mængde sommerfugle i maven men også med viljen og lysten til at tage en ny hverdag til sig.

Vi skriver 2020 og coronasituationen har mildest talt vendt verden op og ned for os allesammen. Som alle andre områder i Danmark, har vi i efterskoleverdenen fået en masse nye regler og retningslinjer, vi skal følge. Det har ført til nytænkning på mange områder, som vi bl.a. så ved slutningen af sidste årgang med bl.a. gallafest og dimission. Heldigvis gik vi på ferie med lidt mere lempelige regler, end vi havde i maj og juni. Alligevel måtte vi gentænke velkomsten til vores 21. årgang og da 9. august nærmede sig, havde vi setuppet klar til en god dag for alle og med respekt for coronareglerne.

Vejrguderne var med os søndag d. 9. august og vi valgte at tage imod alle elever og forældre til en samlet velkomst, som for første gang blev afholdt udenfor på vores græsplæne. I bedste festivalstil med telte, servering af kage og drikkevarer og fællessang bød vi vores nye beboere velkommen. Herfra blev de kære unge mennesker kastet ud i deres efterskoleophold lige med det samme. Bagage og udpakning, skulle de nemlig helt selv klare, da forældre i år ikke måtte komme med indenfor på skolen. Alle klarede det dog til bravur, både unge som forældre ;-) Der var smil, masser af snak og det var fedt at opleve glæden, når vores unge så deres værelser første gang.

Stemningen var efterfølgende god til vores første svanekuldsmøder, hvor vi fik hilst godt på hinanden og derefter sagde farvel til forældrene for denne gang. Vores unge mennesker stod nu for første gang sammen og skulle lære hinanden rigtigt at kende. Masser af lege, dans og sjove øvelser blev det til i løbet af aftenen og I kære årgang 20/21 er nu rigtig landet her på Svenstrup :-)

Vi glæder os til de næste 10 md. sammen med jer. Til jer forældre vil vi sige I skal følge med her på hjemmesiden, på Facebook og på Instagram, hvor vi viser lidt forskellige ting fra året efterhånden, som det skrider frem.

Se billeder fra ankomsten og første aften her

Følg også med på:

Facebook: https://facebook.com/svenstrupefterskole

Instagram: https://instagram.com/svenstrupefterskole_dk

Vimeo: https://vimeo.com/svenstrup

Der er et menupunkt kaldet “gallerier” hvor der løbende kommer flere billeder op, så hold øje med det.