Fællesskabets stærke bånd

03. juni 2020

Sommeren er over os, vi nyder tiden efter coronalockdown i fulde drag og indhenter 2 måneders tabt fællesskab.

Efter 2 md. hjemme har savnet til skolen været stort. De første par dage var som en blanding af introugen, der møder gammel elevdag. Alle skulle lige lande efter at have undværet hinanden i over 2 md og samtidig sætte sig ind i en masse nye coronaregler. Følelsen af at være ny årgang, der dog allerede kender hinanden og hvad det normalt vil sige leve på Svenstrup var lidt spøjs, men ej heller noget vi har set før på den måde.

Det tætteste vi nok har prøvet, var tilbage under lærerlockouten i 2013, hvor almindelig undervisning var aflyst og alle lærere ikke var på skolen i 4 uger. Men her blev elevernes fællesskab nærmest forstærket og ikke udfordret på samme måde som vi var vidne til under coronalockdown.

Men med en stor arbejdsindsats fra vores lærere, medarbejderstab generelt og elevernes egen indsats selvfølgelig, blev de holdt til ilden og det tog da heller ikke mere end et par dage tilbage på skolen, før vi kunne konstatere at fællesskabet hurtigt kom retur. Man kunne frygte at den nye stribe af coronatiltag fra myndighedernes side, ville lægge en dæmper på lysten til at være her, når man jo har prøvet, hvordan det fungerer ellers. Vores frygt blev dog blankt gjort til skamme for alle som en har taget godt imod de nye tiltag og gjort deres til, at vi stolt kan sige, vi har et elevhold der vil det at gå på Svenstrup Efterskole!

Fællesskabet blev om noget genstartet og hurtigt forstærket med en masse udendørsaktiviter. Vi takker for det gode, der har givet en hjælpende hånd. Stemningen har været i top, både til den tilbageværende undervisning og fællesarrangementerne. I skrivende stund er der ikke mere almindelig undervisning tilbage, og vi har valgt at afholde prøver i de forskellige fag på trods af de officielle prøver er aflyst fra ministeriets side. Det har vi gjort for for at understøtte den sidste karakter og ikke mindst lære eleverne om det at gå til mundtlige prøver. Det er sundt at lære om sommerfugle i maven og hvordan man håndterer dem, så de ikke tager over i en prøvesituation.

Summa Summarum er, at vi kæmper for at indhente 2 mds tabt fællesskab, men alle kæmper bravt. Vi skal nok nå det og året vil blive husket for det, det netop er: En oplevelse for livet :-)

Se et galleri med billeder fra tiden efter eleverne er kommet tilbage her