Flittige elever til OSO-uge

30. november 2020

Professioner og tilhørende uddannelser var i fokus, da eleverne arbejdede med deres Obligatorisk Selvvalgte Opgaver

En gang om året kører vi en såkaldt OSO-uge, som er kort for Obligatorisk Selvvalgt Opgave. En uge hvor vi lægger den almindelige undervisning væk og i stedet arbejder koncentreret med OSO-opgaverne. Eleverne arbejder i grupper på 2-3 personer, hvor de tager udgangspunkt i en profession og dertilhørende uddannelse. Resultatet ender ud i en opgave, en messestand, en hjemmeside og en præsentation for lærerne.

I dag, mandag, kulminerede sidste uges hårde arbejde i fremlæggelser for lærerne rundt omkring på skolen. En uge hvor skolen summede af aktivitet og hvor nærmest alle kroge var optaget af grupper, som skrev opgaver, lavede hjemmesider, udviklede messestande, øvede foredrag eller lavede interviews. Eleverne havde selv fundet frem til relevante personer, som skulle interviewes omkring lige netop deres profession eller uddannelse og vi så et spændene og bredt udvalg af jobs, heriblandt fysioterapeut, jægersoldat, stylist, programmør, arkitekt, advokat, ejendomsmægler, paramediciner, psykolog og mange flere.

Lørdag og søndag inviterede vi alle forældre til OSO-messe og vi havde fornøjelsen af rigtig mange, som lagde vejen forbi og så resultatet af sidste uges indsats. De havde mulighed for at stille spørgsmål og snakke med vores unge mennesker om deres valg af jobs og uddannelser. Et par gode hyggelige dage til at runde ugen af med inden vi lukkede og slukkede det hele i dag med fremlæggelser over hele skolen for hver gruppes respektive lærere og elever.

Stor ros til vores unge mennesker for en god arbejdsindsats og tak til jer forældre for at støtte op og bruge en dag her hos os. En rigtig god uge er overstået og vi kan godt være stolte herfra ;-)

Se billeder fra ugens løb og messen ved at klikke her