Passion, ambition og fodboldkundskaber kan drive det vidt!

15. maj 2023

En fantastisk sæson er ovre og undervejs blev der skrevet fodboldhistorie med skolens første DM

Svenstrup skal med til DM i fodbold – et statement vi lige skulle vænne os til, for i år var faktisk første gang vi havde kvalificeret os til at dyste med de allerbedste efterskoler i Danmark.
Vi har været vidne til et drengehold, hvor sammenholdet og kampgejsten kombineret med gode fodboldegenskaber selvfølgelig, har sendt dem af sted på flere fantastiske fodboldoplevelser, når de har tørnet ud mod de gode hold her på Sjælland og sidenhen dem fra resten af Danmark til DM. En rejse som er drengene forundt og som de har fortjent.

Stemningen på skolen var fantastisk, da vi i første omgang kvalificerede os til DM-playoff. Sidenhen fik var der feststemning, da de efter et drama uden lige kom retur fra playoff i Jylland og havde sikret den første DM-deltagelse i skolens levetid (se videoklippet øverst). Tre mål på 9 minutter sikrede drengene et vildt comeback og stemningen var på toppen, da drengene vendte hjem og blev fejret på skolen.

Selve DM løb af stablen på BGI Akademiet i Jylland og vi tørnede ud mod hold som ISI og HCI. En turnering med masser af divisionsspillere og U-landsholdsspillere, så vi var virkelig oppe mod de allerbedste. Det var en oplevelse at være med til så stort et slutspilsarrangement som DM er og ros til BGI for at have arrangeret det så godt.

Drengeholdet 22-23 til DM på BGI Akademiet

Resultaterne af alle vores kampe kan ses her

I indledende gruppespil blev det til et enkelt 0-2 nederlag og to uafgjorte, hvoraf sejren desværre røg i sidste minut i den ene kamp. Drengene klarede en flot uafgjort mod de senere danmarkmestre fra ISI, en kamp hvor de bestemt ikke var uden chancer og godt kunne have leveret en overraskelse.

Vi gik desværre ikke videre til knockoutrunden, men til gengæld leverede vi bl.a. to sejre i placeringsspillet og endte som nummer 11 i turneringen. To psykologiske straffesparksturneringer skulle vi igennem og her var især vores målvogter blandt eller måske endda turneringens bedste.

Stor ros til trænere og spillere, vi er en underdog i det store DM fodbold show. Vi er en forholdsvis lille skole, har ikke rigtig divisionsspillere, men vi har høje ambitioner, passionerede trænere, dygtige elever og vi blander os jævnligt med de bedste.

I år stak det så for alvor af. Her er en flok der virkeligt ville – det er solidt arbejde! SÅ godt gået!

Sidste kamp mod HIS til DM, hvor vi vinder på straffe og sikrer en 11. plads

Drengene har lige sikret sig adgang til DM-playoff efter en flot 4-0 sejr over Næsgaard

Drengene har lige sikret sig vigtige point til DM-playoff med en 2-1 sejr over Sjælsølund, som senere blev nummer 2 til DM

Klik her for at se flere billeder fra kampene op til DM og lidt fra selve mesterskabet