OSO-uge på Svenstrup

22. januar 2018

Hele sidste uge stod den på Obligatorisk Selvvalgt Opgave her på Svenstrup Efterskole og det kulminerede med fremlæggelser i dag.

Obligatorisk Selvvalgt Opgave eller OSO, som den kaldes til dagligt skal have fokus på et bestemt job og dertilhørende uddannelse og eleverne har en uges tid til at lave opgaven. Hele ugen var der kreativ aktivitet over alt på skolen og en del var også ude for at samle materiale, få interviews, skrive opgave og generelt gøre sig klar til fremlæggelsen i dag.

Eleverne savnede ikke variation og der blev budt på en bredt udvalg af jobs og uddannelser. Heriblandt kan nævnes farmaceut, ingeniør, frisør, projektleder, arkæolog, arkitekt og politi bare for at lige at runde nogle stykker. Slutresultatet skulle munde ud i en opgave, en hjemmeside og en messestand, hvor de enkelte grupper skulle fremlægge deres opgave for lærerne i dag mandag. De forskellige stande blev placeret over hele skolen, så auditoriet, hyggekrogene, hall’en, fællesområderne og gangene var omdannet til et messecenter. I weekenden havde vi besøg af forældrene, som var rundt og besøge OSO-messen. Det kan du se en masse billeder fra i nedenstående galleri.

Hele OSO-ugen slutter i dag med fremlæggelser, men tør allerede nu give eleverne en stor hånd og sige: “Godt arbejde, drenge og piger”.

Se billeder fra forældrenes besøg her: www.svenstrupefterskole.dk/1718/oso/