På de skrå brædder

05. december 2023

Teaterugen kulminerede i tre flotte forestilligner

December er skudt i gang og vi er snart igennem første halvår for årgang 23/24. Drengene og pigerne har netop startet julemåneden ud med tre teaterforestillinger efter en intens teateruge.
Teaterugen er en tradition her på Svenstrup Efterskole. I en uge lægger vi den normale undervisning væk og giver den i stedet fuld gas med at få stablet et teaterstykke på benene og vise det frem sidst på ugen.

I år hed stykket ”Til Ungdommen” og var inspireret af temaerne fra Linn Skåbers bog af samme navn. Forestillingen handlede om de forskellige udfordringer, oplevelser, erfaringer og de op- og nedture der er i et teenageliv. Vi var vidne til en teaterkoncert med et flot miks af skuespil, dans og musik. Før teaterugens start havde alle elever valgt sig ind på forskellige hold, med hver deres specifikke rolle i teaterugen.

Der var hold som scenebyg, kostumer, visuals, scenografi og cafe og selvfølgelig sceneholdene som dans, skuespil og musik.

Allerede mandag blev hallen omdannet til en teatersal med scene, tribune og teknik stillads. Tirsdag stod den klar med både lamper, dansegulv og plads til orkesteret. Onsdag kunne skuespillere, dansere og musikere begynde at øve. Indtil da, var det foregået i klasselokaler og de sædvanlige steder som dansesalen og musiklokalerne.

Visuals fik klaret de projekterede videoklip og lydeffekter til stykket, ligesom de stod for indhold til de sociale medier. I kan bl.a. se highlights på Instagram fra ugens løb.
Scenografiholdet stod for temaerne på scenerne og de fik bl.a. pyntet vores ”lejlighedskompleks” på scenen med møbler og andet inventar.

Caféholdet stod for at samle sponsorgaver til årets tombola og vi fik uddelt en masse fede præmier til den store forældreforestilling lørdag aften. Tusinde tak til forældre og følgende firmaer, for at have stillet lækre gaver til rådighed:

REMA 1000
Fladså turist
Q-foods
BF oks
Cohaxess
Nordlie food
Wurth
Bendt (Natur)
Digitell
Sport 24
Skørringe
Blomsterbek
Inda Art

Det hele kulminerede fredag og lørdag i tre forestillinger. Fredag aften og lørdag eftermiddag var åbne forestillinger og på trods af snevejret var der flot fremmøde. Tak til alle jer, der valgte at kigge forbi og se, hvad vores unge mennesker kan drive det til på blot fem dage. Vi ved der var en del kommende elever imellem og nu har I oplevet lidt af, hvad jeres år kommer til at byde på.

Familieforestillingen lørdag aften var for forældre, søskende og bedsteforældre og efter en omgang lækker butterchicken, lidt kage og andet lækkert til salg i boden og gaveregn (for de heldige) i tombolaen, var de klar til at se resultatet af ugens hårde arbejde.

Til en fyldt sal og stående klapsalver gav vores unge mennesker den alt hvad de havde og det var godt arbejde fra alle sider. Skuespillernes indsats, musikken, som sad lige i skabet og dansernes vilde moves og kreative serie med bl.a. borde(!). En fed afslutning med fællesdans og en virkelig god stemning som kulmination på en travl uge.

En teateruge der bød på masser af samarbejde og fællesskab. En uge med årgang 23/24, der viste vilje og fik skabt minder, vi vil tænke tilbage på med glæde.

Se et galleri fra ugen der gik

Se billeder fra forældreforestillingerne inklusiv aftenen med forældreforestillingen

Se et lille galleri med lidt sort-hvide billeder fra teaterstykket

Se også masser af hightlights på Instagram fra teaterforestillingerne.