Svenstrup til DM i Skills i Næstved

05. april 2019

Vi var på besøg til DM i Skills, som afholdes i Næstved

Årets DM i Skills bliver netop nu afholdt i Næstved. Der er blevet lavet et stort og imponerende setup, hvor både Næstved Arena, hallerne, parkeringspladserne omkring og en del af Næstved Boldklubs områder er inddraget til det omfangsrige arrangement, der omfatter de fleste erhvervsuddannelser, du kan tage i Danmark. Netop derfor fandt vi det nærliggende at cykle en tur ind forbi og se, hvad de forskellige uddannelser havde at byde på. Eleverne fandt hurtigt rundt til de forskellige stande og lærte mere om både elektrikerfaget, mejerister, skorstensfejere og meget mere. En oplevelse, en masse inspiration og måske nogle fandt sig en mulig karrierevej til fremtiden.

Om Skills arrangementet skriver Mærk Næstved:
Prøv, mærk og føl, om du kan vride pølser, programmere et intelligent lyssystem eller pimpe dig selv med blomster. Til DM i Skills er der hele 54 forskellige håndværk, som du og din familie selv kan prøve, og hele molevitten er gratis. Se dem alle her.

Som publikum kommer I desuden helt tæt på 320 talenter fra Danmarks erhvervsskoler, som kæmper om at blive nationens bedste i over 40 meget forskellige fag, alt fra murer, snedker, mekaniker, elektriker, kok, frisør, sosu-assistent, industritekniker, glarmester til slagter, mediegrafiker, smed og anlægsgartner.

Danmarksmesterskabet afholdes i Arena Næstved, og alle er velkomne til at komme og se de spændende konkurrencer. Se fx hvordan anlægsgartnere forvandler en stor sandkasse til et stykke fin park med græs, sten, rindende vand og planter på bare tre dage. Eller de flotte sukkerskulpturer, som konditorerne skaber som baggrund for deres fantastiske kager. Eller hvad med at se et møbel blive til?
Se alle tilmeldte fag her.

Læs mere om DM i skills i Næstved her: https://maerknaestved.dk/skills/

Se vores billeder fra arrangementet her: http://www.svenstrupefterskole.dk/1819/skills/