Teateruge på Svenstrup

12. december 2017

En travl uge, hvor alle gav deres til at vi endte ud i et flot og vellykket teaterstykke på Svenstrup Efterskole.

Teaterugen på Svenstrup er netop slut for denne gang og vi er fuldt ud tilfreds med årets resultat. Det var en uge, hvor alle elever havde valgt sig ind på forskellige teaterhold, der hver især havde deres eget ansvarsområde. På kun 6 dage havde eleverne travlt med få teaterstykket “Mig?” gjort klar, så det kunne vises til 3 forskellige forestillinger.

Et hold stod for at omdanne hallen til en teaterscene med tilhørende publikumstribune og efterfølgende var de ansvarlig for lyd og lys under selve forestillingerne. Kreativholdet syede kostumer og byggede rekvisitter. Cafefolket fik indrettet hyggelige cafeer og en tombola, med en masse sponsorgaver. En lang række virksomheder havde valgt at donere forskellige produkter, så det var meget fornemt. Det skal de have stor tak for.

Skuespillerne skrev teaterstykket “Mig?” færdigt og fik efterhånden øvet replikkerne helt på plads, så de var klar til at indtage scenen allerede tirsdag til de første gennemspilninger. Dans- og musikholdet fik øvet hver især og derefter koordineret livemusikken til dansene. Af praktiske årsager øves dansene til originale numre, men til slut var danseholdet klar til at vise det hele til livemusik fra musikerne. Rigtigt flot!

Undervejs var medieholdet gode til at dække forberedelserne og skrive om det på de sociale medier. Se links til deres sider i bunden af artiklen.

3 forestillinger blev det til i alt og det hele peakede med forældreforestillingen torsdag aften. Her var nervøsiteten måske nok på sit højeste men den blev overskygget af en helhjertet indsats for en godt besøgt hal. Skuespillerne gjorde det rigtigt godt og leverede en moderne og meget vedkommende fortælling om en ung mands frustrationer med den overfladiske livsstil, han selv er en del af og ser omkring sig. Krydret med fed musik og flotte danse blev det til en rigtig god oplevelse. Som kirsebærret på toppen, sluttede det hele af med en flot fællesdans af alle elever til det ikoniske nummer “Eye of the Tiger”.

Indsatsen var til et 12-tal over hele linjen og alle viste de ville være med til at få det bedste ud af ugen. Samarbejde var nøgleordet og vi så et fællesskab der blomstrede flot. Flot arbejde drenge og piger. Ikke så meget mere at sige til det!

Billeder fra teaterugen: http://www.svenstrupefterskole.dk/1718/teater1/

Billeder fra forældreforestillingen: http://www.svenstrupefterskole.dk/1718/teater2/

Medieholdets facebookside under teaterugen: https://www.facebook.com/Svenstrupteater/

Medieholdets Instagram under teaterugen: https://www.instagram.com/teater_se/

Husk Svenstrup Efterskole også er at finde på Instagram her: https://www.instagram.com/svenstrupefterskole_dk