Fællesløb og Fastelavn

12. februar 2021

Vi var med i landsdækkende arrangement for over 100 efterskoler og sluttede ugen af med virtuel tøndeslagning

Vinterferien står for døren og selv om vi allerhelst bare gerne ville tilbage til normal skolegang på Svenstrup, ser alle alligevel frem til en uge med hygge hjemme. Siden nytår har vi, som resten af Danmarks 9. og 10. klasser kørt med fjernundervisning og hvad der dertil hører. Kreativiteten har været stor og ud over de alm. timer har vi haft mange indslag med gode valgfag, banko, hyggeaftener, konkurrencer og fælles madlavning.

Fredag før vinterferien bød på to arrangementer, hvoraf det første er af den mere aktive slags. Bjergnæs Efterskole havde inviteret alle efterskoler til arrangementet “Efterskolerne Løber” og der var vi selvfølgelig klar på at være med. Over 100 efterskoler deltog i det landsdækkende arrangement, hvor vi virkelig kunne mærke det store efterskolefællesskab – på trods af coronanedlukningens begrænsninger.

Alle elever og så mange ansatte som muligt løb eller gik af sted i 2 timer og i alt nåede vi her på Svenstrup op på 1367,31 km. Eleverne klarede 1207,11 km. Rekorden for drenge gik til Malte, som klarede hele 25 km og hos pigerne kom Noa flot ind på en 1. plads med 21,5 km. Blå klasse havde det højeste gennemsnit med hele 10,5 km og det endda selv om de er den klasse med fleste elever i. I alt gik eller løb hver elev 8,67 km og det var på 2 timer i -10 graders frost ikke mindst – Flot arbejde :-)

På landsplan er der resultaterne ikke nået helt ind endnu, men i skrivende stund ligger vi på en flot 2. plads over den skole, der har nået længst. Det er stærkt!

Det fik os videre til dagens andet arrangement, som var af mere hyggelig og social karakter. Det er jo tiden for fastelavn, så vi kom op med en virtuel en af slagsen. En perfekt afslutning op til ferien. Hvordan slår man lige katten af tønden hjemmefra, tænker du måske? Det gør man via sin svanekuldslærer og en special fastelavnsquiz, hvor hvert hurtigst og rigtigt svar giver et slag til tønden. Sådan fandt vi frem til kattekongerne og kattedronningerne og det Svanekuld, som svarede på flest spørgsmål. Bedste Svanekulds udklædning blev kåret via et afstemningssystem for hele årgangen og vinderen blev Tonnis svanekuld.

Alternativt og meget sjovt og helt i fællesskabets ånd. Rigtig god ferie ;-)