Fællesskabet fødes

14. august 2020

Kimen blev lagt under introturen på Feddet

Søndag ankom vi og vi flyttede ind. Mandag var der intro til, hvordan regler og dagligdagen fungerer på skolen og alle mødte deres gangfamilier. Tirsdag pakkede vi så vores tasker igen, for der er nemlig intet bedre til at lære hinanden at kende end en introtur, hvor vi alle kommer hinanden ved (Corona taget med i betragtning selvfølgelig).

Da vi alle mødtes søndag for første gang, havde vi i hvert fald en enkelt ting til fælles: Vi havde valgt Svenstrup Efterskole og vi så selvfølgelig frem til et år, som vi havde hørt et efterskoleår skulle være med fællesskab og sammenhold. To ord der tit sættes i sammenhæng med det at gå på efterskole. Her på Svenstrup har vi da også fællesskab som en af vores fire vores kerneværdier, men som med at kunne læse og spise pænt, så opstår det ikke bare ud af det blå. Fællesskab skal skabes og derefter omhyggeligt bygges videre på indtil det heldigvis ofte bliver selvforstærkende, især på et sted som en efterskole.

Vi var 144 oplevelsesparate elever og en flok engagerede lærere, som tog cyklen til Feddet ca. 30 km. fra Svenstrup. Med høj sol og rigtig god varme nåede vi frem og fik lavet lejr med vores telte. Det blev starten på to døgn med en masse lege, konkurrencer, hygge og sang. De frø der skal til, for at nedbryde grænser og lære hinanden bedre at kende. En masse oplevelser, som sår kimen til det fællesskab, vi nu skal bygge videre på resten af året.

Det var en rigtig vellykket tur og nu kan vi for alvor sige at skoleåret er skudt i gang og I, vores nye ællinger på årgang 20/21, kan for alvor starte jeres efterskoleliv :-)

Se bare billederne her fra introturen og fornem engagementet fra de unge mennesker: Klik her for at åbne galleriet