Syltedag på Svenstrup Efterskole

10. oktober 2018

Syltedag på Svenstrup Efterskole, hvor eleverne havde godt fat i forskellige råvarer og lærte om bevaring af fødevarer

Onsdag d. 10. oktober havde vi vores store syltedag her på Svenstrup Efterskole. Eleverne blev delt ud i klasser og var således på 6 forskellige hold. Der var forskellige sylteaktiviteter i både køkkenet og spisesalen, hvor råvarerne lå flot anrettet og ventede. I dansesalen var der blindesmagning på forskellige syltede delikatesser og til slut rundede eleverne af med en gang krydderstafet i hallen, hvor det gjaldt om at have næsen i orden for at ligge poserne rigtigt.

En rigtig god dag, hvor eleverne fik fingrene i forskellige råvarer og lært om syltning og om det at kunne bevare madvarer i længere tid.

Syltedagen er første indslag med eleverne i et projekt, som hedder Køkkentjansen. Køkkentjansen er en indsats, som skal hjælpe os med at give øget viden om mad og måltider, håndværksmæssige køkkenfærdigheder og unge lyst til at gå mere i køkkenet.

Køkkentjansen fokuserer først og fremmest på en kulinarisk opkvalificering af køkkenpersonalet gennem et inspirerende forløb af kurser og workshops, hvor personalet rustes i rollen som kulinariske vejledere for vores elever.

Svenstrup deltager bl.a. sammen med 8 andre efterskoler på Sjælland.

Du kan se billeder fra dagen ved at klikke her