Turen går til Marrakesh

12. marts 2021

En uge med temabaseret undervisning, hvor vi tog på virtuel tur gennem Tyskland, Frankrig og Marokko

Uge 10 blev ugen, hvor vi modtog den glædelige nyhed om at alle elever kunne returnere til Svenstrup mandagen efter! Det blev samtidig en uge, hvor vi sendte eleverne af sted på en virtuel rejse ned gennem Tyskland, Frankrig og til slut Marokko.

En uge, hvor undervisningen blev planlagt efter de lande, som eleverne befandt sig i. Både med linjefag og alm. undervisning. Det var en aktiv uge, hvor der skulle cykles rundt og distancen der blev tilbagelagt, talte med i en konkurrence, hvor der hver dag var præmier at hente. Bl.a. med fri før tid, penge til familien og popcorn ;-)
Eleverne var forbi Berlin, videre til Bordeaux og til sidst sluttede de altså i Marrakesh med masser af opgaver undervejs, info om landene, byerne med bl.a. film og podcasts. Torsdag bød bl.a. på live tour fra Marrakesh, da vi havde kontakt til en indbygger i byen. Det var ret fedt. Torsdag aften har været dedikeret til fælles madlavning herunder coronanedlukningen og her sidste gang stod menuen altså på flere nordafrikanske specialiteter som Tangine, Kefta og Hummus. Fredag sluttede vi af med afrikansk dans, foredrag om tur til Marrakesh og alle blev opfordret til at slappe af med en film på vejen hjem i flyet ;-)

Eleverne har bl.a. lavet et par podcasts, som I kan lytte til her:

Fra turen til Tyskland

Fra turen til Bordeaux i Frankrig

I får lige lidt screenshots fra vores Instagram, som en lille håndfuld elever på skift har skrevet stories på de seneste par måneder. Kathrine dækkede denne uge rigtig fint og vi vil opfordre jer alle til at kigge forbi Instagram.com/svenstrupefterskole_dk og se eller gense alle de highlights der hedder “Takeover”. Det er elevernes egne stories her i hjemmeperioden, hvor I kan se hvad hverdagen har budt på af kreative tiltag.

Det har været et par specielle måneder med en lidt anden hverdag end forventet, men vi må sige at alle har forsøgt at holde fanen højt og formået at få en form for fællesskab og struktur ind. Det har været fedt og selv om det aldrig kan erstatte alm. efterskolegang har det holdt humøret oppe og klar til, når vi kunne komme tilbage. Det er på mandag, det bliver godt, vi glæder os allesammen! :-)

I kan også stadig finde alle vores opskrifter fra hjemmeskolen herinde (inklusiv de nordafrikanske retter)

Se billeder fra Instagram her: