Onsdag d. 10. oktober holdt vi store syltedag for alle. Vi blev delt ind på 6 forskellige hold, og var med i forskellige sylteaktiviteter i både køkkenet og spisesalen. Her lå råvarerne flot anrettet og ventede.
I dansesalen havde vi blindsmagning på forskellige syltede delikatesser, og til slut rundede vi af med en gang “krydderistafet” i hallen, hvor det gjaldt om at have næsen i orden for at lægge poserne rigtigt.
En rigtig god dag, hvor eleverne fik fingrene i forskellige råvarer, lærte om syltning og om, hvorfor det er vigtigt at vide, hvordan man opbevarer madvarer i længere tid.
Syltedagen er første indslag i projektet “Køkkentjansen”. En indsats der skal give unge øget viden om mad og måltider, håndværksmæssige køkkenfærdigheder og lyst til at gå mere i køkkenet.
Køkkentjansen fokuserer også på en kulinarisk opkvalificering af køkkenpersonalet gennem et inspirerende forløb af kurser og workshops, hvor personalet bliver rustet i rollen som kulinariske vejledere.
Vi deltager i projektet sammen med 8 andre efterskoler på Sjælland.
Du kan se billeder fra dagen her.
Se også filmen fra dagen herunder.